hr/eng


Austrian Music Export predstavlja CD Austrian Heartbeats #02

line

09.05. /18 sati / Austrian Music Export predstavlja CD Austrian Heartbeats #02 @ MM centre (60′)

austrian music export

mica – music austria predstavlja CD Austrian Heartbeats #02, odabrao Georg Friedrich Haas: Marco Döttlinger, Peter Jakober, Hannes Kerschbaumer, Manuela Meier

Artist Talk s Hannesom Kerschbaumerom, Sans nuage Marca Döttlingera u izvedbi Katharine Gross (violončelo)

Georg Friedrich Haas vjeruje da “baš kao što nema garancije za sreću u životu, nema ni recepta za umjetnost”. Kreativni proces sam po sebi sadrži brojne prepreke, no put izlaganja skladbe široj publici može također biti brdovit – i ta izjava također ne garantira uspjeh. To je dovoljan razlog za ciklus CD izdanja s doprinosima mladih glazbenih autora koje su odabrali glasoviti kuratori. Vođen mikrotonalnim slojevima, skladatelj Georg Friedrich Haas slijedio je vlastiti kreativni put i kao predavač na međunarodnim sveučilištima vodi napredne potencijalne predstavnike svoga zvanja u potrazi za vlastitim umjetničkim jezikom. Ova kompilacija, koju je odabrao upravo Haas, ide u prilog raznolikosti pojedinačnih pristupa ovih mladih skladatelja: Marca Döttlingera, Petera Jakobera, Hannesa Kerschbaumera i Manuele Meier. Iako ova izvedba glazbene snage teži dosegnuti širu publiku, to ipak nije garancija za njihovo veće priznanje. Ona je, u najboljem slučaju, poticaj za realizaciju budućih projekata.

Austrijski muzički informacijski centar mica – music austria je najistaknutiji izvor informacija o suvremenoj austrijskoj glazbi svih žanrova koji pruža pomoć u profesionalnom usmjeravanju i savjetovanje za glazbenike i skladatelje koji žive u Austriji. Besplatne usluge mica – music austria uključuju savjetovanje na području profesije, pravno savjetovanje, radionice, online usluge poput music austria baze podataka (db.musicaustria.at), music austria internetske trgovine muzičkih materijala (shop.musicaustria.at), micatonal, internetske radio stanice za suvremenu glazbu iz Austrije (db.musicaustria.at/micatonal), kao i online časopis o glazbi, a sve to u smjeru promoviranja austrijske glazbe. U suradnji s Austrijskim glazbenim fondom, mica – music austria je također pokrenula projekt Austrian Music Export koji se bavi međunarodnim umrežavanjem i promotivnim projektima. Uspostavljanje međunarodne prisutnosti i pronalaženje pravih partnera za međunarodnu promociju, turneje i izdanja predstavlja značajan izazov za austrijske umjetnike i njihove poslovne partnere, kao što su izdavačke kuće, izdavači i agencije. U međuvremenu, fokusiranje isključivo na domaće tržište može stvoriti nepremostive prepreke ekonomskome opstanku. Austrian Music Export radi usko s austrijskom glazbenom industrijom kako bi zajedno premostili te poteškoće. Niz ciljanih vanjskih aktivnosti osmišljen je kako bi se ojačalo položaj Austrije unutar međunarodne glazbene industrije i učvrstilo njezin ugled kao glazbenog odredišta, osobito u pogledu suvremenog repertoara.

www.musicaustria.at
www.musicexport.at
www.mm.mur.at/
www.hanneskerschbaumer.eu
www.peterjakober.com
www.sumtone.com/composer.php?id=20

http://www.musicaustria.at/magazin/neue-musik/artikel-berichte/showroom-contermporary-sound-oesterreich-schwerpunkt